Pronađeno tijelo drugog radnika dubrovačke hidroelektrane, spasioci ga pronašli na obali mora u Cavtatu; Za jednim se još traga

Pronađeno tijelo drugog radnika dubrovačke hidroelektrane, spasioci ga pronašli na obali mora u Cavtatu; Za jednim se još traga

Sinoć nešto prije 22 sata pronađeno je tijelo drugog radnika iz dubrovačke hidroelekrane. Tijelo su spasioci pronašli na obali mora u Cavtatu, u predjelu Ključice.

Tijelo prvog od trojice nestalih radnika hidroelektrane u kojoj je izbio požar nađeno je ranije poslijepodne, a za jednim se još traga. 

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u četvrtak navečer, prije pronalaska drugog tijela, kako se potraga za nestala dva radnika Hidroelektrane Dubrovnik u Platu nastavlja i u noćnim satima, ali u smanjenom opsegu.

Pavličević je u izjavi za Hinu istaknuo kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana, budući da sve ukazuje da bi se nestali radnici mogli nalaziti u tunelu.

„U akvatoriju pred hidroelektranom su i pripadnici specijalne policije, a kad se upoznaju sa svim tehničkim uvjetima, te kad se zatvore ventili, najvjerojatnije će sutra ujutro zaroniti. Uz to, pregledat ćemo još jednom čitavu strojarnicu, jedan poseban ulaz s gornje strane objekta“, objasnio je Pavličević.
Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP- ovog Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

Tragedija u Dubrovniku: pronađeno beživotno tijelo jednog od radnika, potraga za ostalima se nastavlja sutra; Pogledajte kako izgleda unutrašnjost hidroelektrane koja je planula
U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu, a troje je nestalo. Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo muškarca.
 "Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet. Postrojba i dalje traga za ostalom dvojicom", kazao je Pavličević novinarima.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal ,zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

"U tijeku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište", rekao je Pavličević.
Načelnik Pavličević ranije danas je novinarima rekao da su hidrocentrala i zaposlenici bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija.

"Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji", naglasio je.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

Na gašenju požara koji je lokaliziran oko 13 sati sudjelovali su vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još uvijek je nepoznat.    

Piše PSD

Foto Božo Radić / HANZA MEDIA

na vrh članka