Nakon talačke krize u Mostaru: Radnici banke i klijenti doživjeli teške traume

Nakon talačke krize u Mostaru: Radnici banke i klijenti doživjeli teške traume

U centru Mostara jučer je okončana talačka kriza, a policija je uhitila trojicu pljačkaša banke.

Talačka kriza je počela nakon što su trojica maskiranih pljačkaša ušli u Privrednu banku, a policija nakon dojave građana brzo stigla na teren i opkolila ih.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić kazao je kako je talačka kriza uspješno okončana zahvaljujući dojavi građana i brzoj intervenciji jakih policijskih snaga, bez ozlijeđenih osoba.

"Policijska uprava Mostar zaprimila je prijavu oko 15,10 sati da je u tijeku pljačka Privredne banke Sarajevo d.d. filijala Mostar. Da su tri maskirane osobe unutra. No, brzom intervencijom PU Mostar, zajedno s kombinacijom specijalne kriminalističke policije, riješena je talačka kriza. Privedene su tri osobe u PU Mostar i nad njima se provodi kriminalistička istraga", kazao je Marić.

U poslovnici banke su, kako je naveo, teške traume pretrpjeli uposlenici i nekoliko klijenata, ali na svu sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba.

"Uzrok stresa i traume koji su preživjeli taoci u pokušaju pljačkaškog napada utvrdit će se daljnjim postupkom", pojasnio je Marić.

Izvor: Radio Sarajevo

na vrh članka