244 radio

Čapljinac probudio Hercegovačku kviz scenu

Čapljinac probudio Hercegovačku kviz scenu

Od ponedjeljka, 28.siječnja u ”Republic baru” u Ljubuškom se održava pub kviz. Kviz vodi i organizira dvadesetpetogodišnji Dominik Udženija iz Čapljine koji je prije pola godine postao i magistar inženjer industrijskog inženjerstva na FESBu u Splitu.

Organizirao je i pub kvizove u Splitu na više lokacija sa poznatim hrvatskim kvizašima Stipom Mustapićem i Branimirom Mateljkom.

Dolaskom u Hercegovinu, Čapljinac je oživio hercegovačku kviz scenu, a i šire.

Naime, kviz općeg znanja se održava svakoga ponedjeljka u ‘Republic baru’ u Ljubuškom i gotovo svaki put se traži mjesto više.

Ekipe dolaze iz raznih krajeva kako Hercegovine (Grude, Široki brijeg, Posušje, Ljubuški, Međugorje, Čitluk) tako i Hrvatske (Metković, Ploče, Imotski, Vrgorac).

”Pozivamo sve drage Čapljinke i Čapljince koji su voljni doći neka se priključe kviz sceni. Za sada je tu samo jedna ekipa iz Čapljine, Viva”, govori Dominik.

U koliko se razvije interes, Dominik obećava i organiziranje kviza i u Čapljini.

Kviz se sastoji od četiri kategorije pitanja. Prva kategorija su vizualna pitanja gdje je potrebno prepoznati tko je na slici (glumac, sportaš, zastava, političar, film itd.) Svaki točan odgovor nosi dva boda. Negativnih bodova nema.

Druga kategorija su tri spajalice gdje je potrebno spojiti pet pojmova sa pripadajućih pet pojmova (npr. Igrača i klub, glumca i film, grad i državu itd.) Točan spojen pojam nosi 1 bod. Negativnih bodova nema.

Treća kategorija su ABC pitalice gdje također svaki točan odgovor nosi po dva boda, i posljednja kategorija je kategorija pitanje/odgovor gdje svaki točan odgovor nosi tri boda. Negativnih bodova također nema.

Ekipa može imati od dva do pet članova, uplata za sudjelovanje je pet KM po osobi. Nagrada za prvo mjesto je 60% svih uplata. Drugoplasirani dobiva bocu pića po želji, a trećeplasirani dobiva Jubmo pizzu.

Za lucky losere ilitiga predzadnje mjesto ide tura pića.

Dođite i okušajte se u novom vidu zabave, uz to nešto i naučite i zabavite se. Ne sumnjamo da Čapljincima fali znanja, piše Čapljinski portal.

Izvor: Čapljinski portal

na vrh članka