Policija utvrdila da Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu

Policija utvrdila da Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu

Iz banjalučke policije danas su priopćili da je izvršenim provjerama utvrđeno da V.S. (1980.) nije pokušao da otme maloljetnicu kako je to bilo navedeno u anonimnoj prijavi.

– Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banja Luka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom – priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u suradnji i pod nadzorom postupajućeg tužitelja, V.S. će, kako se dodaje, biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka.

Iz policije su prethodno priopćili da je, nakon zaprimljene prijave da je nepoznata muška osoba ispred marketa u ulici Slobodana Kusturića, Banja Luka, pokušala nasilno da uvuče maloljetnicu u putnički automobil marke “opel”, a koja se nalazila u društvu sa još jednom maloljetnicom, zahvaljujući brzoj reakciji i operativnom radu na terenu identificiran je, pronađen i lišen slobode V.S. iz Banje Luke.

/HMS/

na vrh članka