Policija opet privela nepopravljivog Imoćanina: kućnu plantažu marihuane čuvao automatskom puškom

Policija opet privela nepopravljivog Imoćanina: kućnu plantažu marihuane čuvao automatskom puškom

Pritvorskom nadzorniku dovest će se J.J. (48) iz Imotskog kod kojeg su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske našli 22 stabljike marihuane, automatsku pušku i 86 metaka u spremnicima.

Protiv njega ide kaznena prijava zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge te neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a nakon privođenja na državno odvjetništvo iznijet će obranu.

Njegov bogati dosje zaslužan je što se išlo na privođenje tako da mu prijeti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prošle godine je također uhićen sa 140 grama marihuane i jednom stabljikom indijske konoplje te je taj postupak u tijeku. Nedugo prije toga zatečen je u švercu cigareta što potpada pod kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora uz koje je prijavljen i za krivotvorenje isprava.

U mlađim danima J.J. je imao i težih nedjela za koja je odgovarao. Kaznu za ubojstvo je odslužio prije više od 20 godina, a nakon toga i šest mjeseci zbog jednog kilograma marihuane. Nad njim se vodio i postupak zbog poticanja na pucnjavu na policajce koji su došli do njegove kuće kako bi istražili dojavu o umiješanosti u oružanu pljačku pošte.

Na policijske službenike je zapucala njegova supruga iz automatskog oružja, ali srećom nije nikog ustrijelila. Osuđena je na uvjetnu kaznu od godine i pol dana zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog općeopasne radnje i sprječavanja službenih osoba u obavljanju dužnosti. Oružje su im tada oduzeli, ali su, očito po najnovijoj zapljeni, supružnici nabavili novo.

Piše Katarina Marić Banje/PSD

Foto PUSD

na vrh članka