Uhićen trojac koji je opelješio banku u Metkoviću, privedene dvije žene i jedan muškarac; Novac iz trezora prebacivali na svoje račune i članova obitelji, ukrali više od pet milijuna kuna?

Uhićen trojac koji je opelješio banku u Metkoviću, privedene dvije žene i jedan muškarac; Novac iz trezora prebacivali na svoje račune i članova obitelji, ukrali više od pet milijuna kuna?

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina i jedna muška osoba u dobi od 57 godina sumnjiče se za dva kaznena djela i to „Zlouporabu položaja i ovlasti“ i kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičeni, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke u Metkoviću, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Kako je iz banke u Metkoviću nestalo pet milijuna kuna?! Osumnjičene bankarice 'pljačku' su lukavo istempirale, ali razotkrila ih je kontrola iz Zagreba; Brojni detalji su sumnjivi

Naime, utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune  kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećena banka za koju su radili.

Zaposlenice opljačkale poznatu banku u Metkoviću: pronevjerile su ogromnu svotu novca, policija potvrdila da se provodi istraga

Svo troje osumnjičenih su uhićeni jučer, 27. travnja na području Metkovića, Ploča i Opuzena, te će danas, tijekom jutarnjih sati, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

S obzirom na težinu i kompleksnost kriminalnih radnji počinjenih od strane osumnjičenih, policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem-priopćila je PU Dubrovačko neretvanska.

Piše Stanislav Soldo/PSD

Foto Denis Jerković / HANZA MEDIA

na vrh članka