Meteorolozi upozoravaju na obilne padaline

Meteorolozi upozoravaju na obilne padaline

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz postupno porast naoblake poslije podne ili u večernjim satima. Poslije podne ili krajam dana na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25 °C.Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 3; Bugojno 4; Zvornik 6; Ivan Sedlo, Livno, Sokolac, Srebrenica 7; Jajce 8; Sarajevo 9; Prijedor, Sanski Most 10; Banja Luka, Bihać, Grude, Tuzla 11; Bijeljina, Trebinje 12; Doboj, Mostar 13; Brčko, Gradačac, Neum 14;

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će biti oblačno vrijeme s kišom. Većinom se prognozira 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovici dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

Za ponedjeljak se prognozira također oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padaline. U Hercegovini se prognozira akumulirana količina padavina od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 5 i 12, a na jugu zemlje i do 16 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini će biti oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina je od 5 do 15, lokalno i do 25 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 13 stupnjeva.

Pogled.ba

na vrh članka