Ništa od pritvora za muškarce osumnjičene za obljub nemoćne osobe

Ništa od pritvora za muškarce osumnjičene za obljub nemoćne osobe

Za trojicu muškaraca iz Gradiške, koji su uhićeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo obljube nad nemoćnom osobom, nije određen pritvor i oni će se braniti sa slobode.

Sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka odluku da ne odredi pritvor za Miroslava Popovića (33), Luku Šinika (26) i Stevu Guskića (25), obrazložio je tvrdnjom da Okružni javni tužitelj u pismenom prijedlogu ”nije iznio prihvatljive argumente u pogledu postojanja osnovane sumnje kao općeg uvjeta za određivanje pritvora, niti su konkretizirane i argumentirane bilo kakve okolnosti u pogledu postojanja posebnih razloga za pritvor propisanih odredbama Zakona o kaznenom postupku RS”.

Tužitelj je jučer predložio mjeru pritvora, zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Međutim, za sud je, kako je priopćeno, taj prijedlog bio neosnovan.

Uhićenje osumnjičenih uslijedilo je 17. i 18. svibnja, nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagirala i policija.

/HMS/

na vrh članka