Roditelji u očaju: Djeca se drogiraju na nastavi, u kafićima, na plaži, kod kuće…

Roditelji u očaju: Djeca se drogiraju na nastavi, u kafićima, na plaži, kod kuće…

Pulski roditelji su očajni, upućuju apel: “Uklonite drogu iz Pule!”

Prenosimo riječi majke jedne pulske srednjoškolke koja se do svoje šesnaeste godine već, kako kaže majka, navukla na alkohol i sve moguće droge, osim na heroin.

Nemojmo se zavaravati! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam što više učiniti! Drogiraju se za vrijeme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće… Drogu su kćerki davali prijatelji iz škole, za vrijeme nastave i nakon nje, poznati i nepoznati vršnjaci…

Ne mogu zaštiti kćer.

Ne mogu je zatvoriti u kuću i vezati lancima, očajna je majka jedne pulske srednjoškolke koja se od svoje šesnaeste godine, tvrdi majka, navukla na alkohol i droge, piše Glas Istre.

Najgore od svega je što mnogi roditelji ne vide što im se zbiva s djecom. Ne žele vidjeti problem jer, što se njih tiče, problema nema, njihova su djeca odlikaši! Samo nižu petice… Zdravo se hrane. Kao argument da je sve u redu s djecom koriste konstataciju da čak ni kolu ne piju, tvrdi majka tinejdžerke koja već ima problema s ovisnostima.

Zbog toga kćer već pola godine vodi kod psihijatra u Rijeku budući da u Puli nema psihijatra niti psihologa za tinejdžere.

Velik se broj pulskih srednjoškolaca doslovno razvaljuje drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD-a… Ne znaju gdje su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, agresiva. Nasilni su jedni prema drugima. U dobi kad bi se trebali razvijati, doživljavati prve ljubavi i prva razočarenja, oni su gori od zombija. No, bitno da imaju sve petice u školi, ogorčena je majka.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka