Njemačka: Specijalne jedinice policije uhitile četvoricu hrvatskih državljana

Njemačka: Specijalne jedinice policije uhitile četvoricu hrvatskih državljana

Ured krim policije u njemačkom Friedrichshafenu provodi istragu nad četvoricom uhićenih hrvatskih državljana u dobi od 26, 28, 32 i 41 godinu. Sumnjiče ih za preprodaju droga.Pripadnici Specijalne jedinice policije četvoricu muškaraca su uhitili početkom lipnja na parkiralištu autoceste A 81 u blizini Konstanza. Hrvatski državljani su uhićeni prilikom krijumčarenja četiri kilograma droge.

Uhićenju je prethodila opsežna istraga koja je policiju dovela do informacija o krijumčarenju pet kilograma opojnih droga u vrijednosti 200.000 eura.Nakon pregovora o prodaji, kurir je na parkiralište donio ukupno četiri paketa droge, svaki od kilogram.
Policajci su pričekali isporuku a potom uhitili četvoricu muškaraca i zaplijenili narkotik.  U policijskom priopćenju nije navedeno o kojoj je vrsti droge riječ.

Specijalcu su pretražili tri automobila koje su koristili krijumčari drogom te pronašli dodatne dokaze.

Uhićenima će se suditi na Okružnom sudu u Singenu. Prema priopćenju Državnog odvjetništva Konstanz, riječ je o najvećoj zaplijeni droge na području policijske uprave Konstanz od 2014.godine.

Ukupna vrijednost zaplijenjene droge prodane na ulici iznosila bi oko 400 tisuća eura, priopćili su iz Državnog odvjetništva Konstanz.

Fenix-magazin/MD

na vrh članka