Njemačka potresena zločinom u Frankfurtu

Njemačka potresena zločinom u Frankfurtu

Njemačka je potresena ubojstvom osmogodišnjeg dječaka kojeg je jučer - zajedno s njegovom majkom - na središnjem kolodvoru u Frankfurtu - iz čista mira pod vlak gurnuo 40-godišnji muškarac.Žrtve nisu poznavale napadača koji ima prebivalište u Švicarskoj, a podrijetlom je iz Eritreje. Ministar unutarnjih poslova sazvao je hitnu sjednicu. Među ostalim - istražuje se moguća povezanost s rasističkim napadom na drugog Eritrejca u okolici Frankfurta prije tjedan dana. 

Muškarac je u Švicarsku stigao 2006. Zatražio je azil i dobio ga dvije godine poslije. Bio je dobro integriran, opisuju ga kao uzornog oca troje djece. Dana 25. srpnja susjedi je nožem prijetio smrću. Zatim ju je davio, zaključao u njezinoj kući i pobjegao, kaže načelnik savezne policije Dieter Romann. Švicarska je nakon toga izdala uhidbeni nalog. U Njemačku je stigao legalno. 

Za desničarsko-populističku stranku Alternativa za Njemačku to je još jedan dokaz vladine naivne i neodgovorne politike prema migrantima. Napadač je optužen za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Bude li osuđen, prijeti mu doživotna zatvorska kazna. 

- Državno odvjetništvo optužuje uhićenog za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva. Ako bude osuđen, može dobiti doživotni zatvor. Zasad nemamo indicija da je zločin povezan s napadom u Waechtersbachu, u kojem je teško ozlijeđen državljanin Eritreje. U svakom slučaju, nastavljamo sveobuhvatnu istragu, u svim smjerovima, kazala je glasnogovornica Državnog odvjetništva Nadja Niesen.

Hrt.hr

na vrh članka