Milorad Dodik zapjevao na Manjači

Milorad Dodik zapjevao na Manjači

Izvanredna sjednica Predsjedništva BiH, koju je sazvao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, bit će održana u utorak. Na ovoj sjednici bit će razmatran mandatar za novi sastav Vijeća ministara BiH, prenosi Avaz.ba Do utorka, opušteno. 

Tako je Dodik i danas došao na manifestaciju "Kočićev zbor", koja se tradicionalno obilježava posljednje nedjelje u kolovozu svake godine. Član Predsjedništva BiH danas je na Manjači poručio da "za 10 mjeseci, otkako radi u Sarajevu, shvaća bolje nego ikada što je Kočić pisao". 

"Ponovo čitam Kočića i vidim da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila. Politika je ista, samo su se akteri promijenili", istaknuo je Dodik. 

On je dodao da se Republika Srpska mora boriti za ciljeve koje je postavio Petar Kočić. 
"Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio Kočić", uzviknuo je Dodik pred posjetiteljima  Zbora, a nedugo zatim uslijedio je i njegov pjevački performans. 

Pjevao je Dodik, između ostalog, pjesme "Oj, Srbijo, ne treba ti više, pola Bosne ćirilicom piše", "Pukni, zoro" i "Volimo te, Republiko Srpska". 

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka