Angažirao Hercegovce da mu za 100 tisuća eura ubiju brata i pretuku sina

Angažirao Hercegovce da mu za 100 tisuća eura ubiju brata i pretuku sina
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, a nakon opsežnih istražnih radnji, zadokumentirali osobu iz Bihaća inicijala R.D. (1964.) koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom “poticanja na ubojstvo”.

Osoba lišena slobode se dovodi u vezu s predmetnim kaznenim djelom na način da je u prethodnom razdoblju angažirao određene osobe iz Hercegovačko-neretvanske županije koja su za 100.000 eura trebale likvidirati njegovog brata inicijala B.D. i nanijeti teške tjelesne ozljede njegovom sinu inicijala N.D., koje će za posljedicu imati određeni stupanj invaliditeta.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Županijskog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjičeni koji je tijekom današnjih aktivnosti lišen slobode.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računalna oprema, oružje, streljivo, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog kaznenog djela.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu u zakonskom roku biti predano Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)

na vrh članka