Misteriozne rupe u Mostaru: Dijelove ceste na Bulevaru guta podzemni tunel

Misteriozne rupe u Mostaru: Dijelove ceste na Bulevaru guta podzemni tunel

Dijelove ceste na Bulevaru u Mostaru guta podzemni tunel čiji je vrh oštećen prilikom radova na kolektorima.

Kako Pogled.ba doznaje iz izvora bliskih Gradskoj upravi Mostara prilikom izvođenja radova na kolektorima došlo je do presijecanja pojasa takozvanog austrougarskog tunela, što je izazvalo njegovo obrušavanje.

"On je jako velik u tom djelu, te je došlo do propadanja svoda austrougarskog tunela. On je rađen od cigle i sad je taj problem jako velik", kazao je izvor za Pogled.ba.

Zbog toga dolazi do propadanja ogromnih količina materijala, te se stvaraju rupe koje se moraju sanirati.

No problem je daleko veći, oko kojeg će bez sumnje stručne osobe imati pune ruke posla, da bi se problem propadanja sanirao trajno, jer prema činjeničnom stanju to je velik pothvat za koji će trebati dosta vremena i novca.

Problem je kako naglašava što u katastru nije bilo ucrtano nigdje da ima taj tunel, pa se problem nije mogao izbjeći prilikom izrade projekta, jer da se znalo kako ističe sasvim sigurno bi se projekt prilagodio tim činjenicama.

Isti problem zabilježen je i kod Doma zdravlja Mostar prošle godine gdje su se konstantno pojavljivala 'misteriozna rupa', upravo zato što je oštećeni podzemni tunel gutao sav materijal.

No službenu informaciju iz Gradske uprave Mostar do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti unatoč brojnim pokušajima.

Ostaje nada da će se tijekom narednih dana dobiti detaljnije obrazloženje o navedenim problemima.

Autor: G.Š./Pogled.ba

na vrh članka