'Sunita u pritvoru trpi jake bolove!': bivša miss Hercegovine optužena za brutalno ubojstvo ide na operaciju

'Sunita u pritvoru trpi jake bolove!': bivša miss Hercegovine optužena za brutalno ubojstvo ide na operaciju

Pritvorenica za ubojstvo hercegovačkog poduzetnika Nine Ivankovića (55), bivša miss Sunita Hindić Bošnjaković (21) najvjerojatnije će morati na operaciju. Saznajemo to od njene odvjetnice Nade Dalipagić iz Mostara, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon predaje Sunite Hindić policiji u Turbetu i njenog dovođenja na Kantonalni sud u Mostaru u kolicima s gipsom na obje noge koje je, pojavila su se brojna nagađanja o fabriciranim ozljedama i nalazima. Priče su toliko uzele maha, iako je Sunita dovedena s RTG snimcima iz bolnice u Travniku, da je i policija odvela na kontrolni pregled u mostarsku bolnicu. Tek je nakon toga odvedena na Kantonalno tužiteljstvo gdje je iznijela obranu.

Upitali smo odvjetnicu Nadu Dalipagić, kakvo je zdravstveno stanje najpoznatije osumnjičenice za ubojstvo u BiH.

- U svezi sa Vašim upitom za moju branjenicu Sunitu Hindić, mogu Vas izvijestiti da doista ima slomljene obadvije noge. Uredna je dokumentacija predana Sudu i Tužiteljstvu, a moja branjenica trpi velike bolove i najvjerojatnije će morati biti operirana. Nadalje, sukladno pravilima odvjetničke etike, ne dajem izjave u ovoj fazi postupka tj. postupka istrage - odgovorila nam je odvjetnica.

Na zahtjev tužiteljstva, Marin Zadrić sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru odredio je pritvor zbog opasnosti od bijega. Tužitelji smatraju da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bjega jer je osumnjičena nakon zločina usprkos ozljedi u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, navode u svom priopćenju. Isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Kantonalni sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

Sumnjiči se da je prošli petak u 7,15 ujutro došla u "Villu Ivanković" u naselju Buna kraj Mostara gdje je nakon svađe ispalila jedan metak u Ninu Ivankovića koji je na mjestu preminuo. Večer i noć prije je također provela u navedenom ugostiteljskom objektu iz kojeg je otišla oko 6 sati te se vratila taksijem nakon sat vremena. Isti taksi je navodno čekao nakon pucanja u Ninu Ivankovića te je odvezao. Noge je slomila skačući iz sobe u rijeku, izjavila je kasnije, što se pokazalo nemoguće zbog terase koja se prostire ispod.

Naknadno je kazano da su kraj jednog od zidova vile nađene njene cipele i tragovi krvi na tlu. Međutim, javio se svjedok koji je rekao da je vidio kako je istrčala iz vile. U svakom slučaju ona je tog dana navečer bila na bugojanskom području gdje se predala policiji u Turbetu odakle je odvedena u travničku bolnicu i zagipsana. Zatim su je policajci Srednjobosanskom kantona predali kolegama iz kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanskoga kantona u Mostaru. Tamo je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je odvedena na pregled u bolnicu u Mostaru pa na tužiteljstvo i zatim u pritvor.

Ni gips, ni kontrolni pregled u Mostaru, međutim ne stišavaju priče o pozadini ubojstva i ozljedama bivše miss. Iako je u Mostar dovedena s RTG snimcima iz travničke bolnice, među osobama koje se kreću u istom društvu kao i uhićenica, kolaju priče o liječniku koji joj je stavio gips u automobilu. Nadalje, govori se o izvlačenju Sunite iz pritvora po svaku cijenu kako bi je se sklonilo preko granice jer je ona tek izvršitelj, a naručitelji su još skriveni.

Uglavnom, ne stišavaju se nagađanja, a priče se raspredaju u sve nevjerojatnije zaplete. Za sada je činjenično da je Sunita jedina osumnjičena, nije uhićen niti jedan pomagač koji joj je omogućio bijeg. Što se tiče eventualnih naručitelja, tužiteljstvo očito ne vjeruje u tu tezu jer sumnjiče Sunitu da je nakon svađe posegnula za oružjem. Za sada je nejasno čiji je pištolj, je li ga donjela sa sobom pri povratku u vilu te je li pucala u Ninu Ivankovića s leđa, kao što je kazano u prvim informacijama kada se govorilo da ga je pogodila s više metaka.

na vrh članka