Petorica iz akcije ‘Orka’ ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Petorica iz akcije ‘Orka’ ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Županijski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i za dva mjeseca produžio pritvor petorici osumnjičenih u predmetu ‘Orka’.

Oni su prije mjesec uhićeni u istoimenoj akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP). Radi se o Alenu Begluku (35), Jozi Markiću (36), Zoranu Mikuliću (47), Harisu Zuki (29) i Radislavu Gavriću (39).

Oni su u ovom predmetu označeni kao dio organizirane kriminalne grupe, čiji je vođa Rahman Begluk (32). Značajnu ulogu ima i Mugdim Omanović (35). Obojica se nalaze na izdržavanju kazne u KPZ-u Zenica, dok je, također, član ove grupe Zdenko Galić (50) u zatvoru u Hrvatskoj.

Ostali uhićeni imali su različite uloge. Skender Ćerkić (41), Fadil Pozder (33), Mario Pinjuh (38), Samir Habibija (28), Nihad Bijelak (27), Nermin Čolaković i Melisa Begluk (28) pušteni su da se brane sa slobode.

Predmetom ‘Orka’ ukupno je obuhvaćeno 15 osoba, a sumnjiče se da su u posljednjih pet godina na širem području Federacije BiH počinili 28 kaznenih djela. Radi se o razbojništvima, teškim krađama i neovlaštenom prometu opojnih droga. Njihove mete bili su bankomati u tržnim centrima „Bingo”, „Robot” i „Namex”, zatim benzinske crpke, tržni centri, brza pošta, „Hrvatska pošta Mostar”, „Stanić-komerc”, navodi Dnevni list.

Najviše djela počinili su u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji, ali i na području sarajevske i Hercegbosanske županije.

/HMS/

na vrh članka