Produžen pritvor baki i muškarcu zbog obljube 11-godišnje djevojčice

Produžen pritvor baki i muškarcu zbog obljube 11-godišnje djevojčice

Rješenjem Okružnog suda u Banjoj Luci za dva mjeseca je produžen pritvor S. S. (53) i S. M. (64) iz Šipova zbog postojanja osnovane sumnje da je prvoosumnjičeni počinio kazneno djelo obljuba djeteta mlađeg od petnaest godine, a drugoosumnjičena navođenje djeteta na prostituciju.

Osumnjičeni su navedena kaznena djela počinili na štetu maloljetnog djeteta, a u pitanju je 11-godišnja djevojčica koju je, kako se sumnja, baka podvodila za seksualne usluge za koje je uzimala novac.

– Od 8. listopada 2019. godine produžen je pritvor prema osumnjičenima S. S. i S. M. koji je određen rješenjem suca za prethodni postupak ovog suda od 13. rujna ove godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni S. S. počinio kazneno djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, a prema osumnjičenoj S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo navođenje djeteta na prostituciju. Po ovom rješenju pritvor može trajati još najduže dva mjeseca, priopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

/HMS/

na vrh članka