Povećana kazna ubojici malog Slobodana Stojanovića: Svirepa žena dobila 13 godina zatvora!

Povećana kazna ubojici malog Slobodana Stojanovića: Svirepa žena dobila 13 godina zatvora!

Apelacijsko vijeće Suda BiH druogstupanjskom presudom povećalo je Elfeti Veseli zatvorsku kaznu s 10 na 13 godina za ubojstvp dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. na području Zvornika, potvrdila je Srni odvjetnica Lejla Čović.Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru od 24. ožujka 2017. godine, kao i vrijeme koje je provela u pritvoru.

Čović je izjavila da je njen branjenik Sakib Halilović oslobođen optužbe da je u svojstvu zapovjednika Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica promatrao kako je Veseli izvršila ubojstvo, te da je propustio poduzeti mjere da izvršitelj tog ubojstva bude kažnjen.

Tužiteljstvo BiH tereti drugooptuženu Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovici srpnja ili prvoj polovici kolovoza 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, Veseli je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio zapovjednik Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije poduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Podsjetimo, dvanaestogodišnji Slobodan Stojanović krvnički je ubijen u srpnju 1992. godine u naselju Kamenica kod Zvornika. Njegovo tijelo pronađeno je u jami u zaseoku Bajrići u Novom Selu kod Zvornika, a identificiran je DNK analizom, nakon čega je sahranjen na groblju u Drinjači.

Mališana je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili.

Trbuh mu je bio rasporen u obliku križa, Elfeta mu je isjekla uši, a na kraju i pucala u slijepoočnicu iz neposredne blizine.

Mališan je nastradao nakon što je njegova obitelj bježala kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan se sjetio da je zaboravio svog psa. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Preplašenog Slobodana uhvatila je Albanka, skinula ga i zvjerski ubila. Tijelo mrtvog dječaka završilo je u jami sa još 5 Srba.

Tijekom suđenja, svjedoci su iznosili potresne detalje o tome kako se Veseli hvalila ubojstvom dječaka.

Pogled.ba

na vrh članka