Stiže snijeg, evo kada će padati

Stiže snijeg, evo kada će padati

Objavljena je dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu, a kako je priopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sljedeći tjedan očekuju se sniježne padaline. Do kraja tjedna u Bosni i Hercegovini će prevladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padaline očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. 

Više sunčanih intervala izgledno je krajem tjedna u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, priopćeno je.  

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C. 

U razdoblju od 13. do 19. studenog prevladavati će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. 

U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padalina prognoziraju se početkom tjedna.  

Pred kraj prognoziranog razdoblja, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem tjedna, prenosi N1.

 

Pogled.ba

na vrh članka