Uhićena 22 člana kriminalne grupe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

Uhićena 22 člana kriminalne grupe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

Policija je uhitila 22 osobe osumnjičene da su kao članovi dvije organizirane kriminalne grupe izvršili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela i posredovanje u vršenju prostitucije, priopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uhićeni su : D. T. (45), S. G. (47), S. M. (28), D. P. (45), J. M. (25), N. R. (38), Z. J. (44), D. K. (61), R. V. (32), P. LJ. (35), S. G. (49), M. Ž. (61), M. T. (45), V. Đ. (44), V. P. (36), M. R. (32), T. L. (36), S. N. (38), T. H. (33), N. S. (35), S. D. (33), kao i policijski službenik G. S. (45), dok se za još dve osobe intenzivno traga.

Sumnja se da su oni u razdoblju od ožujka 2019. godine do diječnja ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažirali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga.

Također, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, sebi i angažiranim ženama davali su pseudonime i potom organizirali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informiranja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizirali i fizičko osiguranje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prijevoz, kao i da su kontrolirali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažiranih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podjelu dobiti članovima grupe, shodno dodijeljenim zadacima.

Također, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcioniranje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Tijekom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Također, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, streljivo, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog kaznenog djela. Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka