Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu

Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu

Varaždin i Hajduk igrali su utakmicu 20. kola Hrvatske nogometne lige u nedjelju u 15 sati, a iako su 'bili' slavili 3-0 u utakmici prepunoj VAR intervencija, na tribinama nije sve moglo proći bez nereda.Došlo je do sukoba navijača i policije, a tim povodom Policijska uprava varaždinska izdala je priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

'Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK 'Varaždin' odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK 'Varaždin' i HNK 'Hajduk'. Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5.100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK 'Hajduk'.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine 'Torcida' koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.'

Nakon što su trojica navijača uhićeni, ostali prijestupnici su se razbježali. Doznajemo da je ozlijeđeni policajac medicinsku pomoć potražio u varaždinskoj bolnici, te da je zadobio natučenja i udarce koji su okvalificirani kao lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđeni je pušten na kućnu njegu, prenosi 24sata

Izvor:pogled.ba

na vrh članka