Hodali vidikovcem od stakla na 1228. metara na Biokovu, od pogleda zastaje dah... - video

Hodali vidikovcem od stakla na 1228. metara na Biokovu, od pogleda zastaje dah... - video

Vidikovac 'Skywalk Ravna Vlaška' trebao bi biti dovršen na proljeće, a njime su danas među prvima uspjeli prošetati splitski planinari. Vidikovac je, inače, smješten na visini od vrtoglavih 1228 metara...'Skywalk' na Biokovu još uvijek nije otvoren, ali su staklenom 'nebeskom šetnicom' smještenom na predjelu Ravna vlaška prošetali splitski planinari koji su se danas tu zatekli. 

Vidikovac u obliku potkove 'Skywalk Ravna Vlaška' trebao bi biti završen do proljeća 2020. godine, dakle uskoro, a nalazi se na Biokovu. Staklena šetnica nad ponorom biti će velika atrakcija i privući još više posjetitelja u taj Park prirode.

Gradnja staklenog vidikovca dio je projekta naziva 'Novi Adrion - Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo'.

"Projekt se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020 na temelju potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanog 04. travnja 2018. godine. Partneri na projektu su Javna ustanova Makarska razvojna agencija 'MARA' i Hrvatska gorska služba spašavanja – HGSS, koji sudjeluju u provedbi", objasnili su u Parku prirode Biokovo, prenose 24sata.

Izvor:pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka