BBC snima seriju o djevojčici-aktivistici Greti Thunberg

BBC snima seriju o djevojčici-aktivistici Greti Thunberg

BBC je objavio planove za televizijsku dokumentarnu seriju kojom će pratiti mladu klimatsku aktivistkinju Gretu Thunberg, piše Večernji list.

Znanstveni odjel BBC-ija navodi da će pratiti njezinu međunarodnu borbu koja je vodi na prve crte klimatskih promjena u nekim od najnevjerojatnijih dijelova svijeta. “Dok putuje, Greta se ne susreće samo s vodećim znanstvenicima, nego i političkim vođama i poslovnim ljudima istražujući znanstvene dokaze s njima i potičući ih na promjene”, navodi BBC. Dokumentarna serija također će pratiti odrastanje 17-godišnje Thunberg “dok se suočava s posljedicama nedjelovanja u stvarnom svijetu”, objavila je britanska televizijska kuća.

“Klimatske promjene možda su najvažnije pitanje naših života pa je primjereno stvoriti seriju koja istražuje činjenice i znanost koja je iza tog kompleksnog pitanja”, kaže izvršni producent u BBC Studios Rob Liddell.

“Velika je čast moći to raditi s Gretom uz pogled izbliza na to kako je biti globalnom ikonom i jednim od najslavnijih lica na planetu”. Šveđanka Thunberg pokrenula je globalni pokret kako bi privukla pozornost na klimatske promjene neodlascima u školu petkom. Prvi je školski prosvjed organizirala u kolovozu 2018.

/HMS/

na vrh članka