244 radio

Šokirala ga cijena ručka u Hrvatskom saboru: To je bezobrazno jeftino, a imaju toliko privilegija

Šokirala ga cijena ručka u Hrvatskom saboru: To je bezobrazno jeftino, a imaju toliko privilegija

Zagrepčanin Marko Ferek nedavno je na poziv jednog prijatelja, inače saborskog zastupnika, posjetio hrvatski Sabor, a njih su dvojica potom otišla na ručak u saborsku kantinu.


Iako je znao da su cijene ondje poprilično niske, šokirao se kada je vidio račun ručka za njih dvojicu. Dva glavna jela s prilogom, dvije juhe i dvije salate te jedan sok platio je tek 48 kuna (cca. 12 KM).

Glavno jelo, u ovom slučaju kotlet u umaku s kroketima, stoji samo 15 kuna (cca. 4 KM) dok juha košta 4 kune (cca. 1 KM), a salata samo 3 (cca. 0,80 pf).

Najskuplja stavka na računu, osim glavnog jela, bila je sok koji u saborskoj menzi stoji osam kuna (cca. 2 KM).

"Cijena ručka za naše radišne hrvatske saborske zastupnike. Zaslužili su! I ovo je još puno", objavio je Marko Ferek na Facebooku nakon čega su s portala Večernji.hr razgovarali s njim.

"Totalno je bilo iznenađujuće. Znao sam da je jeftino, ali to je bilo bezobrazno jeftino. Jeli smo kotlet u umaku s kroketima. U Sabor sam došao  kao posjetitelj pa smo otišli pojesti ručak ondje gdje jede većina saborskih zastupnika i onda me najviše šokirala cijena jer uz sve privilegije koje imaju iznos ručka toliko je nizak da, kada i plate, ne vrate ništa u državnu blagajnu", rekao je Marko, inače predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a “Buđenje”.

On je ručao u menzi budući da je bio samo posjetitelj, dok u restoranu mogu ručati samo saborski zastupnici. Jelovnik je, pojašnjava, isti, ali u menzi se gosti sami poslužuju, dok u restoranu zastupnici imaju stolnjake na stolovima i ne nose si sami hranu nego ih konobari poslužuju.

"U restoranu su cijene neznatno skuplje, ali i dalje jako niske", rekao je Ferek.

Nakon objave na Facebooku, mnogi su prijatelji ostali jednako zgroženi.

"Ljudi su iznenađeni, jako me iznenađuje da se uopće ne zna o tome", dodao je.

Ferek je danas bio i u saborskom kafiću gdje je kavu platio samo 3,50 kuna (cca 0,90 pf).

"Cijene iz kafića u saboru. Kava i 0.5 mineralne u boci. Zanimljivo je da su htjeli naplatiti bez računa. U Saboru! Trebao sam zatražiti račun da ga dobijem pa su mi ga, evo, dali", objavio je on na Facebooku.

Pogled.ba

Pogledajte račun:

Video sadržaj

na vrh članka