Novo poglavlje donosi nove brige za Meghan i Harryja, ostaju bez njima važne stvari

Novo poglavlje donosi nove brige za Meghan i Harryja, ostaju bez njima važne stvari

Princ Harry i njegova supruga Meghan izgubit će službeno kanadsko osiguranje kada idući mjesec prestanu biti 'stariji članovi' kraljevske obitelji, objavila je vlada te zemlje. Kanadska policija posljednjih je nekoliko mjeseci 'pokrivala je' sigurnosne aranžmane para, točnije dok su ondje provodili odmor i kada su povremeno boravili u toj zemlji. No jednom kada započnu s novim poglavljem u svojim životima 31. ožujka, to će završiti, stoji u priopćenju kanadskih vlasti. 

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su neko vrijeme proveli u Kanadi, za našu su vladu predstavljali jedinstven slučaj i niz okolnosti bez presedana", stoji u vladinu priopćenju. 

"Kraljevska kanadska policija od samog je početka surađivala s kolegama iz Velike Britanije. S obzirom na to da se vojvoda i vojvotkinja trenutačno 'vode' kao međunarodno zaštićene osobe, Kanada ima obvezu po potrebi im zajamčiti sigurnost", prenosi Večernji.ba. 

 "Kraljevska kanadska policija pomaže gradskoj policiji u poslovima osiguranja vojvode i vojvotkinje tijekom njihovih povremenih boravaka u Kanadi od studenoga 2019. Ta će pomoć prestati u narednim tjednima, u skladu s promjenom njihova statusa", stoji u priopćenju. 
Procjenjuje se kako su godišnji troškovi za osiguranje kraljevskog para 175 milijuna kuna i za Kanadu je to preveliki trošak.  

Mediji u Velikoj Britaniji pišu kako Meghan očajnički traži filmsku ulogu i želi glumiti super junakinju i vratiti se u Hollywood. Svjesna je kako joj bez financijske pomoći kraljice neće biti lako održati standard na koji je navikla, a osiguranje 24 sata jedna je od stavki kojih se ne želi odreći.  

Par će dio godine boraviti u Kanadi, a dio u Velikoj Britaniji nakon što se okonča zamršen proces njihova izlaska iz britanskih kraljevskih institucija.   

Izvor:pogled.ba

na vrh članka