Ajdinović najavio kaznenu prijavu protiv osobe koja je prekršila pravila izolacije - video

Ajdinović najavio kaznenu prijavu protiv osobe koja je prekršila pravila izolacije - video

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUIP) Anis Ajdinović je danas nakon sjednice Federalnog stožera civilne zaštite kazao novinarima da su sinoć donijeli naredbu koja se tiče situacije u kojoj su inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove, a i inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove RS-a, obvezni izreći mjere izolacije za sve građane, bilo sa prebivalištem u Federaciji ili u RS-u, a da ulaze u BiH bez obzira na to da li preko graničnih prijelaza pod kontrolom Federacije BiH ili RS-a.Po njegovim riječima, u ovom trenutku i federalni inspektori i inspektori u RS-u izriču mjere izolacije prema svim građanima BiH i to je bila jedna od prvih naredbi koja je donesena, s obzirom na ozbiljnost svih ovih stvari vezano za praćenje mjera izolacije.

Ajdinović napominje da je i do ove mjere situacija bila pod kontolom, zato što je svaki građanin koji je ulazio u BiH imao obvezu, bez obzira na prebivalište, da ispuni sanitarni upitnik.

Kaže da je to sada “dodatno utegnuto” u koordinaciji s Inspektoratom RS-a koji je samo danas dostavio podatke o 528 osoba koje su ušle u BiH putem RS-a, a prebivalište im je u FBiH.

Naveo je da pripremaju te podatke po županijama, po gradovima, kako bi mogli upoznati policijske postaje, županijske MUP-ove, da se tih 528 osoba što hitnije provjeri i da se utvrdi da li se nalaze pod mjerama izolacije.

Ajdinović je kazao da su se županijske uprave policije danas sve javile sa izvještajima o sačinjenim službenim zabilješkama iz kontrola po pitanju mjera izolacije.

-Na osnovu tih službenih zabilješki već smo pokrenuli šest prekršajnih postupaka. Danas je samo jedan inspektor bio zadužen da radi na predmetima pokretanja prekršajnih postupaka prema nadležnim sudovima, a imamo jedna slučaj gdje ćemo ozbiljno razmisliti o podnošenju izvještaja o učinjenom krivičnom djelu – istaknuo je Ajdinović.

Izvor:pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka