Čitate li i vi naglas?

Čitate li i vi naglas?

Sisačka Narodna knjižnica i čitaonica 'Vlado Gotovac' organizator je  5. nacionalnog natjecanja u čitanju naglas koje će se održati 23. i 24. studenoga  u  prostoru Doma kulture 'Kristalna kocka vedrine' u Sisku.Natjecanjem se potiče na čitanje, popularizira knjiga i razvija natjecateljski duh. Prije samog natjecanja snimili smo dvije najbolje čitateljice iz Sisačko-moslavačke županije, i to upravo u knjižnici u kojoj je projekt 'Čitanje naglas' i pokrenut. Ideju je dao stručni članak u jednom časopisu o sličnom poticanju na čitanje u Nizozemskoj. U međuvremenu su i Nizozemci čuli o hrvatskom natjecanju, održana je prezentacija u Den Haagu i hrvatski su organizatori dobili pohvalu.

Najbolje dvije čitateljice koje će na 5. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas predstaviti osnovne škole Sisačko-moslavačke županije svakodnevno vježbaju predstavljanje omiljene knjige i izražajno čitanje jednog odjeljka. Nika Obranović učenica je 4. razreda Osnovne škole Popovača, a Tea Perković učenica 8. razreda Osnovne Škole Budaševo, Topolovac, Gušće.

Ove godine natjecat će se po dva učenika osnovnih škola iz petnaest županija, a organizator je svaki puta knjižnica iz Siska. Natjecanje je uvijek u znaku neke knjigu, važne obljetnice, pa je pretprošle godine sve bilo posvećeno 'Alisi u zemlji čudesa', prošlo natjecanje pak Ivani Brlić-Mažuranić, a ovogodišnje će biti u znaku Harryja Pottera.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka