U Međugorju i BiH su bijesni što ne mogu glasovati, ali sestre Ramljak koje slave vjeru izborile su finale Supertalenta

U Međugorju i BiH su bijesni što ne mogu glasovati, ali sestre Ramljak koje slave vjeru izborile su finale Supertalenta

Malo tko je ostao ravnodušan kad su na pozornici "Supertalenta" u nedjelju navečer zapjevale Darija i Anna Maria Ramljak, sestre koje je žiri jednoglasno proglasio djevojkama anđeoskih glasova. Posljednje su ušle u ovogodišnji finale, i to izborom žirija, između njih i spretnog Angela Šveca.Na noge se diglo cijelo njihovo Međugorje, ponosno na iznimne i nestvarne vokalne sposobnosti sestara, koje su svojim umijećem impresionirale i one koji inače ne slušaju duhovnu glazbu.

– Imate nenormalan osjećaj za glazbu, frazu. Ta vaša sestrinska ljubav, predanost vjeri, zapravo je večeras bila predivna prezentacija jedne iskrene molitve. Hvala vam na tome! – kazala im je Martina, proglasivši njihovu interpretaciju pjesme "Dubine" senzacionalnom.

Riječ je o iznimno popularnoj pjesmi vokalno-instrumentalnog sastava katoličke karizmatske zajednice "Božja pobjeda", a djevojke su same potvrdile kako im molitva puno znači i kako pjevajući dvostruko mole.

– Uspjele smo pripremiti nešto još ljepše i emotivnije od audicijskog nastupa. Želimo prenijeti poruku mladima da i kroz duhovnu glazbu mogu biti potpuni ljudi i da je to ono što mi osjećamo – kazale su međugorske sestre, inače samouke glazbenice.

Osamnaestogodišnja Darija svira čak osam instrumenata, a 22-godišnja Anna Maria dva. U polufinalnom nastupu odlučile su obje pjevati kako ni jedna ne bi bila u sjeni.

– Osjećamo se odlično... Predivno, sretno, ispunjeno... Za finale još nismo odlučile što ćemo definitivno izvesti, ali već smo u pripremama. Imamo Mariju Husar, koja je cijelo vrijeme uz nas, te nas vodi i savjetuje na našem putu – kazale su nam djevojke, potvrđujući kako im od svih nastupa i uspjeha najviše znači vjera.

– Živimo vjeru i želimo je prenijeti na druge. Želja nam je svoje osjećaje prenijeti na slušatelje te pozvati prvenstveno mlade i sve koji nas slušaju da spoznaju kako se kroz duhovnu glazbu mogu osjećati ispunjeno, potpuno i sigurno. U Međugorju su svi ponosni i sretni – nadopunjuju se sestre.

Inače, mlađa Darija završila je srednju školu, želi se izgrađivati na glazbenom putu i sljedeće godine upisati fakultet, dok Anna Marija uz bavljenje glazbom studira kriminalistiku.

Publika iz Bosne i Hercegovine nije bila zadovoljna, bunili su se jer nisu imali pravo glasati, no svojim su Međugorkama svesrdno pružali potporu na društvenim mrežama.

Samo na Facebooku ostavljeno im je nekoliko tisuća komentara podrške.

– Hvala na postojanosti. Što niste pokleknule pred nekom svjetovnom pjesmom zbog uspjeha, nego ste ostale dosljedne duhovnosti i vjeri. Svaka čast... Djevojke su predivne... Zasluženo pobijedile, kao što je jedna od sestara rekla, Bogu na slavu... Bravo, djevojke, moj ste favorit – samo su neke od brojnih čestitki koje su im uputili obožavatelji koji će ih, po svemu sudeći, pratiti i u finalu.

Piše Tihana Marović/slobodnadalmacija.hr

Foto Screenshot

na vrh članka