Policajac godine Nijaz Taho nije među osumnjičenima za korupciju

Policajac godine Nijaz Taho nije među osumnjičenima za korupciju

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije oglasilo se priopćenjem za javnost u cilju objektivnog, točnog i istinitog informiranja javnosti, ali i zbog zaštite ugleda čestitih i poštenih policijskih službenika, u kojem je navelo da su pojedini mediji izvještavajući o akciji "Dar 1" iznijeli u javnost netočne i neprovjerene informacije. U priopćenju se navodi da Uprava policije javnost obavještava putem službene web stranice i ovlaštenih osoba nadležnog Odjela za odnose s javnošću. 

-Pojedini mediji prenijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju, da se među osumnjičenim, odnosno, lišenim slobode, nalazi i policijski službenik Nijaz Tahto, iako on nije osumnjičen, niti je lišen slobode, te nije bio predmet bilo kakve aktivnosti u vezi s spomenutom akcijom - navodi se u priopćenju. 

S tim u vezi, iz MUP-a mole medije, pogotovo one koji su prenijeli takvu informaciju, da uklone ime ovog policijskog službenika iz takvih vijesti, odnosno, upoznaju javnost da ovaj policijski službenik nije među osumnjičenim policijskim službenicima u okviru ove akcije, kao i da on redovno obavlja svoje radne poslove i zadatke. 

-Inače, radi se o vrlo profesionalnom policijskom službeniku, koji je za svoj rad više puta nagrađivan i jedne godine zajedno sa svojim kolegom proglašeni su najboljom prometnom patrolom u BiH - navode iz MUP-a.

MUP SŽ apelira na predstavnike medija da u javnost ne iznose neprovjerene, netočne i neslužbene informacije, pogotovo u pogledu objave imena bilo koje osobe, jer time nanose štetu tim osoboma, kao što je ovom prilikom nanesena navedenom policijskom službeniku.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka