Borila se s leukemijom 5 godina, a tvrdi da ju je izliječio jedan sastojak: ozdravljenje ove 67-godišnjakinje nije jasno ni liječnicima

Borila se s leukemijom 5 godina, a tvrdi da ju je izliječio jedan sastojak: ozdravljenje ove 67-godišnjakinje nije jasno ni liječnicima

Priča ove žene usitinu je fascinantna. Dieneke Ferguson čudesno je ozdravila nakon pet godina borbe s leukemijom, a tvrdi da je za sve zaslužan sastojak koji se nalazi u jednome poznatome začinu.


Riječ je o kurkuminu, glavnome sastojku kurkume, začina kojega možemo pronaći na većini polica naših kućanstava. 
Kako ni liječnicima nije najjasnije kako je došlo do ozdravljenja, uzimaju u obzir opciju da se radi o prvome slučaju u kojemu su se stanice raka povukle pred snažnim antioksidansom. 67-godišnja Dieneke to uopće ne preispituje, ona se kune u djelotvornost toga dodatka prehrani.

Uzimala je, svakodnevno, kurkumin u kapsuli, i to 8 grama. Suplement je pila godinama, a u međuvremenu se njena bolest čudotvorno povukla, prenosi Daily Mail.
"Ovo je prvi slučaj u kojemu je kurkumin pomogao pri liječenju progresivne bolesti za razliku od konvencionalnog tretmana", objavili su njeni liječnici u britanskom časopisu Case Reports.
Dieneke, naime, nikada nije primala kemoterapiju, a ni druge 'konvencionalne' lijekove, ali je pobožno uzimala kurkumin. Njeni liječnici naglašavaju kako obična kurkuma, kao začin, ne sadrži dovoljno visok udio ljekovitog sastojka, već se radi o posebnim suplementima s visokim udjelom kurkumina.

Piše PSD

Foto Facebook

Video sadržaj

na vrh članka