Pozvali su policiju zbog beskućnika na klupi pa došli do neočekivanog otkrića

Pozvali su policiju zbog beskućnika na klupi pa došli do neočekivanog otkrića

Stanovnici Clevelanda uočili su da na klupi u parku, pored crkve sv. Barnabe, leži netko za kog su pomislili da je beskućnik. Nije prošlo niti 20 minuta, a netko je već bio pozvao policiju, piše CNN.Kada je policija stigla na mjesto događaja, imala je što vidjeti. "Osoba" koja je na klupi ležala prekrivena plahtom i kojoj su virala bosa stopala, bila je zapravo skulptura Isusa Krista.

Kako je župnik Alex Martin objasnio, skulpturu je postavila crkva kako bi ukazala na problem beskućništva i kako bi potaknula ljude da pomognu drugima u nevolji.

"Željeli smo podsjetiti da smo svi stvoreni na sliku Božju", dodao je.

"Imao sam ugodan razgovor  s policajcem. Izgledalo je da ga stvarno zanima priča iza ovog poteza. U Clevelandu žive uglavnom dobrostojeći ljudi, a siromasi čine samo dva posto stanovništva. Vidjeti beskućnika zabrinjavajuć je prizor. Mislim da je osoba koja je zvala policiju to učinila iz dobre namjere", rekao je svećenik.


Narednica Kathy Leasure objasnila je da su policajci obučeni da pomognu beskućnicima te je potaknula ljude da ih zovu ako ugledaju nekog takvog.

"Naši policajci pokušat će za beskućnika naći utočište ili mu pružiti hitnu pomoć ako je potrebna", dodala je.

Skulpturu je napravio umjetnik Timothy Schmalz 2018. godine te se od tada privremeno postavlja pokraj brojnih crkvi i vjerskih organizacija u okolici. Kod crkve sv. Barnabe ostat će do 1. prosinca.

"Nadamo se da će ova skulptura inspirirati one koji je vide da nešto naprave i pomognu potrebitima. Vidjeti Isusa prikazanog na ovaj način podsjeća nas da se Isus u svoje vrijeme poistovjećivao s odbačenima i nemoćnima", zaključio je svećenik, prenosi Index.hr.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka