Ostojićevom filmu ‘F20’ još četiri nagrade

Ostojićevom filmu ‘F20’ još četiri nagrade

Tijekom proteklog vikenda dugometražni igrani film ‘F20’ Arsena Antona Ostojića osvojio je četiri nagrade na online izdanjima festivala koji se inače održavaju u Los Angelesu i Beču, objavio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar.Na 5. izdanju Filmskog festivala Sherman Oaks Kaliforniji, Ostojićev film osvojio je ukupno tri nagradeVeliku nagradu žirija za najbolji film, koju ravnopravno dijeli s čileanskim filmom ‘Imaginarna država’ redatelja Alana FischeraVeliku nagradu žirija za najboljeg redatelja igranog filma te Veliku nagradu žirija za najbolju glavnu žensku ulogu koju je ostvarila Romina Tonković.

U dugometražnom natjecateljskom programu u sklopu kojeg je prikazan i hrvatski film, sudjelovalo je osam igranih naslova.

Na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji je također završio 29. studenoga, glumica Romina Tonković je za svoju ulogu djevojke Martine dobila Nagradu za najbolju glumicu, što joj je već četvrto međunarodno glumačko priznanje za tu debitantsku ulogu.

Za sudjelovanje na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji se inače odvija u Beču, prijavilo se više od 250 dugometražnih i kratkometražnih naslova iz cijeloga svijeta.

Film ‘F20’ priča je o dvoje mladih koji jedne noći kreću u ono što bi trebao biti najbolji provod u životu, no pretvara se u najgoru noćnu moru.

Osim Romine Tonković, glume Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka