Specijalci blokirali Bugojno: Pljačkaši iz sefa brze pošte ukrali 50.000 KM pa zapalili vozilo

Specijalci blokirali Bugojno: Pljačkaši iz sefa brze pošte ukrali 50.000 KM pa zapalili vozilo

Šire područje Bugojna sinoć je bilo blokirano nakon spektakularne pljačke poslovnice brze pošte "X Ekspres" u kojoj je banda pljačkaša iz sefa ukrala, kako se neslužbeno spominje oko 50.000 KM.

Policiji u Bugojnu sinoć je oko 18:05 sati prijavljena pljačka u poslovnici brze pošte, koja se nalazi u ulici Gromile, općina Bugojno. Prema prijavi, pljačku su počinile tri maskirane osobe, koje su uz prijetnju pištoljem, iz sefa otuđili veću količinu novca, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU i PS Bugojno, koji su u saradnji sa nadležnim tužiteljstvom sinoć obavili očevid.

- Odmah su obaviještene sva policijska vozila i susjedne policijske stanice, te je izvršena blokada užeg područja oko mjesta događaja, kao i pretraga terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog kaznenog djela. Otuđena je određena količina novca, ali u ovom momentu se još ne zna o kojoj količini je riječ, kazao je za "Avaz" Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

On je dodao da je vozilo Golf 3 za koje se sumnja da je korišteno u pljački pronađeno zapaljeno u mjestu Crniće, općina Bugojno.

- Policijski službenici nastavljaju pojačane aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela. Tu noć odmah je upućena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a, kriminalistička policija i službenici Policijske uprave i stanice Bugojno. Svi su bili na terenu i to nam je sada prioritet na kojem se radi- kazao je Hodžić.

Kako neslužbeno saznajemo jedan od njih trojice pljačkaša je bio naoružan. Dok je držao zaposlenike na nišanu, ostala dvojica su iz sefa ukrala novac, te su pobjegli Golfom.

Od izvora bliskog istragi saznajemo da je u toku je prikupljanje svih tragova, uzete su izjave od zaposlenika poslovnice, a pregledavaju se i snimci sa videonadzora. Također se vrši provjera o tome ko je vlasnik zapaljenog Golfa 3 i je li bio ukraden.

S obzirom na način i vrijeme izvršenja kaznenog djela, sve ukazuje na profesionalce koji su predvidjeli svaki detalj. Osim toga, realno je za pretpostaviti, da su imali pomagača koji im je otkrio da se u sefu poslovnice brze pošte nalazi veća suma novca.

Građani su sinoć u mjestu Crniće snimili vatrenu buktinju koja je progutala Golf. U vozilu, kako sazanjemo, nije pronađeno oružje.

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka