Čitlučanin Franjo Ostojić najbolji volonter 2020. godine

Čitlučanin Franjo Ostojić najbolji volonter 2020. godine

Nagrada „Gordana Jelić“ Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" za najboljeg volontera u Bosni i Hercegovini pripala je Franji Ostojiću iz Čitluka.

„Sretan sam. Osjećam zahvalnost  prema Bogu što mi je dao sposobnost i mogućnost da pomažem drugima, jer pomažući drugima ja sam osjećao zadovoljstvo, sreću i unutarnji mir. Osjećam i želim da moje djelovanje bude na radost drugih. Hvala Vam što ste pored svih dobrih, marljivih i vrijednih volontera odabrali upravo mene. Sa još većim žarom i ljubavlju ću i dalje činiti dobro i pomagati drugima", kazao je Franjo Ostojić. 

Franjo (49) je inicijator osnivanja udruge roditelja i prijatelje djece s posebnim potrebama „SUSRET“, jedan je od osnivača, pokretač je i provoditelj aktivnosti unutar udruge koje obogaćuju živote djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji i pružaju im potrebnu podršku i pomoć. 

Iza njega je pokretanje humanitarne akcije za nabavu specijaliziranog vozila za prijevoz djece s teškoćama, pokretanje Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju i mnoge druge aktivnosti usmjerene na najpotrebitije.

Kroz 10 godina Franjo je svakodnevno uključen u rad Udruge „Susret“, što iziskuje snažnu predanost i ljubav prema korisnicima, a razlog, poticaj i motivacija je prije svega njegova kćerka Lucija, dijete s teškoćama u razvoju, koja ga je naučila kako pružati čistu i iskrenu ljubav svima u okolini.

Franju opisuju kao samozatajnu osobu koja ne traži pozornost i zahvalu, a pri tome bezuvjetno i uporno pomaže pronalazeći rješenja za svaki problem.

U Republici Hrvatskoj nagrada je pripala Biserki Selimović iz Rijeke.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinosi poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te u konačnici razvoju humanijeg i solidarnijeg društva.

Nagrada nosi ime “Gordana Jelić” u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji volonterski doprinos i angažman u radu humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ je nemjerljiv. 

Profesorica Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i i djelovanja humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka