Nedjelja, 29 Listopad 2017

I kardinal Bozanić krivac je za Dajlu

Radi karijere, koju je godinama minuciozno pleo, Bozanić je zabio glavu u pijesak, biskupu Milovanu nije niti odgovarao na njegova brojna pisma i nije mu ni na kraj pameti bilo da se suprotstavi kardinalu Bertoneu

  • Objavljeno u Svijet
Više...

U Dubrovniku proslavljena 25. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga

Svečano euharistijsko slavlje u sklopu obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja hrvatskog juga u nedjelju 29. listopada u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u suslavlju s vojnim biskupom Jurom Bogdanom, dubrovačkim biskupom Matom Uzinićem te drugim svećenicima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Brojni sudionici na simpoziju 'Stopama pobijenih' u Širokom Brijegu

"IX. simpozij Stopama pobijenih" održan je 29. listopada u Širokim Brijegu u organizaciji Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" na čelu s fra Miljenkom Stojićem i s ciljem osvješćivanja istine o ubojstvu 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjeg u II. svjetskom ratu i poraću te povijesnih okolnosti u kojima se to dogodilo.

Više...

Velečasni Zlatko Sudac: Ljubiti, vjerovati i umrijeti

Ljubiti do bola, nemoguće vjerovati, dati sebe do kraja za druge, za ideale, za Život i Istinu, zapravo umrijeti sebi – stav je razumna i odgovorna čovjeka. Ono što je očito, što izlazi iz zakona, što se jednostavno može proračunati, nije objekt Vjere, Nade i Ljubavi. U tolikim veličanstvenim govorima o Vjeri, naša Raspeta i Uskrsla Ljubav – Krist, upravo poziva da nemoguće vjerujemo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Luka Vuco: Zamišljene granice patrijarha Irineja

Najnoviju izreku patrijarha Irineja: "Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili drugim mjestima", kazao je poglavar SPC-a na beogradskom sajmu knjiga gdje je sudjelovao u promociji publikacije o stradanju Srba na području BiH u 20. stoljeću.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed