Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 06 Listopad 2017

Nino Raspudić: Katalonci ne misle da riskiraju osiromašenje

Kol’ko ja kužim to, oni kao hoće da se odcjepljuju, a mi im kao ne damo”, slavni je odgovor novinaru Yutela vojnika Bahrudina Kaletovića, 19-godišnjeg Tuzlaka kojeg je rat u Sloveniji 1991. zatekao na odsluženju vojnog roka u JNA u Karlovcu, da bi ga, zajedno s drugim zbunjenim tinejdžerima, glavonje poput Veljka Kadijevića i Blagoja Adžića poslali da silom zadržava Sloveniju u već raspadnutoj Jugoslaviji, piše Nino Raspudić u Večernjem listu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hercegovačko srce: Vjetar i kiša nisu spriječili Hercegovce da pomognu Ani Riti Puljić

Kiša i vjetar nisu spriječili dobrotvore iz raznih krajeva Hercegovine da se u petak navečer okupe u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Oko 20 sati, pred otprilike 2.000 ljudi, započeo je posljednjih dana najavljivani veliki humanitarni koncert za trogodišnju Anu Ritu Puljić iz Stoca, djevojčicu koja boluje od teške bolesti mišića spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća. Ana Rita sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura. A treba ih primiti godišnje bar pet.

Više...

Europa razočarana stanjem u BiH: 'Tamo se ponovno sve politizira, a ništa nije napravljeno po pitanju korupcije koja razara zemlju'

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Christian Dan Preda ocijenio je kako je ta zemlja ponovo zapala u stanje blokade svih pozitivnih procesa, upozorivši kako ne postoje nikakavi razlozi vjerovati da bi se to uskoro moglo promijeniti, prenio je u petak mrežni portal European Western Balkan (EWB).

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed