Petak, 17 Studeni 2017

Nino Raspudić: Što sam novo naučio o Vukovaru?

Knjiga povjesničara Ive Lučića “Vukovarska bolnica, svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” vrijedan je prilog novijoj hrvatskoj povijesti i povijesti zdravstva u Hrvatskoj. Pokazuje se kako Vukovar nije samo grad na kojem se materijalno nasukala sila jugoslavenske vojske već i mjesto definitivnog moralnog kraha jugoslavenštine, piše Nino Raspudić za Večernji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Komadina kod Bešlića: Razmatra se mogućnost uspostave zračne linije Mostar-Krk

Izaslanstvo Primorsko-goranske županije Republike Hrvatske, predvođeno županom Zlatkom Komadinom, sastalo se u petak u Mostaru s gradonačelnikom tog grada Ljubom Bešlićem i njegovim suradnicima, a na sastanku se razgovaralo o prekograničnoj suradnji, kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture te uspostavi zračne linije Mostar-Krk, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Više...

Predsjednica odala počast stradalima u Škabrnji

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odala je počast stradalim braniteljima i civilima Škabrnje polaganjem vijenaca kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed