Petak, 01 Prosinac 2017

Predsjednica na sjednici Vijeća sigurnosti posvećenoj ICTY-ju

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u iduću srijedu na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posvećenoj radu Haškog suda, potvrdio je ured predsjednice. Radi se o unaprijed sazvanoj sjednici Vijeća sigurnosti uoči zatvaranja UN-ova kaznenog suda za zločine na području bivše Jugoslavije do kraja 2017.  

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Jurić: "Mladi su izgubili nadu u ovu zemlju" - video

Prošle se godine iz Hrvatske iselilo više od 36 000 ljudi, a u tom egzodusu najzastupljenija je dobna skupina od 20 do 39 godina, pokazuju službeni podaci domaćeg zavoda za statistiku. Emigrantski val mladih bio je tema jučerašnjeg okruglog stola na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Predstavljena su i važnija istraživanja, a više o tome u Studiju 4 govorio je doc. dr. sc. Tado Jurić s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, autor istraživanja "Iseljavanje Hrvata u Njemačku: EU migracijski val".

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Anica Jurić: Na grobovima muža i trojice sinova čekala sam presudu

– Presudu našoj šestorci čekala sam plačući na grobovima trojice svojih sinova i muža koje su pred mojim očima zvjerski ubili pripadnici Armije BiH kobnog 13. lipnja 1993. Za taj zločin nitko nije odgovarao – kroz suze za Večernji list govori Anica Jurić, prognanica iz Kaknja u Srednjoj Bosni, kojoj su na blagdan sv. Ante pred očima ubijeni suprug Juro i sinovi Stjepan, Ljubomir i Dragan.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed