Petak, 01 Prosinac 2017

Hrvatski svjetski kongres odbacio presudu šestorici: U BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje

Hrvatski svjetski kongres odbacio je u petak presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata  upozorivši kako u "BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje". 

Više...

Preliminarni rezultati obdukcije - Praljak popio cijankalij

Nizozemsko državno odvjetništvo objavilo je kako je završila obdukcija tijela Slobodana Praljka. Preliminarni rezultati pokazuju kako je Praljak uzeo cijankalij uslijed čega mu je prestalo raditi srce.Na zahtjev Haškog suda obdukciji su prisustvovala dva hrvatska stručnjaka. Postupak se provodio u medicinskom institutu u Rijswijku pored Den Haaga, jednom od vodećih radiobioloških laboratorija u svijetu.

Više...

Predsjednica na sjednici Vijeća sigurnosti posvećenoj ICTY-ju

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u iduću srijedu na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posvećenoj radu Haškog suda, potvrdio je ured predsjednice. Radi se o unaprijed sazvanoj sjednici Vijeća sigurnosti uoči zatvaranja UN-ova kaznenog suda za zločine na području bivše Jugoslavije do kraja 2017.  

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Raspudić: Praljkov poučak, dajem svoj život kao zalog za istinu

Bio je to najšokantniji trenutak u povijesti naše televizije. Gledali smo kako je, nakon što mu je haaški sudac izrekao presudu, general Praljak neočekivano uzeo riječ i izjavio: „Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac. Odbacujem s prijezirom vašu presudu!“ i ubio se u prijenosu uživo popivši otrov iz bočice.

Više...

Čović u HAZU: Moramo osnažiti poziciju Hrvata u BiH - video

Posljednja presuda Haškog suda je zločinačka prema svakom časnom predstavniku Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskome narodu, a mi se sada prije svega moramo posvetiti našim zatvorenicima u Haagu. Istaknuo je to Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH, tijekom posjeta Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed