Srijeda, 13 Prosinac 2017

Šterbik najbolji rukometaš, Cindrić u drugoj postavi sezone

Vratar španjolske rukometne reprezentacije i momčadi RK Vardar Arpad Šterbik proglašen je najboljim rukometašem 2017. godine u izboru 30 članova međunarodnog žirija koji čine novinari i posjetitelji portala Handball planet. Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić izabran je u drugu postavu sezone.

  • Objavljeno u Šport
Više...

"Predmet Šešelj još je jedna od neslavnih epizoda Haškog suda" - video

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nakon izricanja presude u predmetu "Prlić i ostali" završio je s radom 24 godine nakon osnivanja. Njegovim gašenjem neriješene slučajeve preuzet će Mehanizam za međunarodne kaznene sudove. Prvi na tom popisu je Vojislav Šešelj koji je lani oslobođen prema svim točkama optužnice. Tužiteljstvo traži poništenje odluke i proglašenje čelnika radikala krivim prema svim točkama. Slučaj Šešelj, smatraju mnogi, posve je razgolitio Haški sud. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatski sabor o položaju Hrvata u BiH

Položaj hrvatskog naroda u BiH, a posebice u svijetlu činjenice da su Daytonski i Washingtonski sporazum prekršeni uglavnom na štetu Hrvata, kao i ukupni odnosi Hrvatske i BiH u kontekstu unaprjeđenja suradnje na mnogim poljima na kojima su dvije zemlje komplementarne trebale bi biti ključne teme posebne sjednice Hrvatskog sabora.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed