Petak, 15 Prosinac 2017

Hrvatski učenici u Subotici: vole hrvatski, pristojni su i strpljivi - video

Udžbenici za srednje škole na hrvatskom jeziku u Srbiji bit će digitalni i učenici bi ih trebali dobiti do početka sljedeće školske godine, najavili su u Subotici ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njezin srbijanski kolega Mladen Šarčević. Dvoje ministara su na prvom bilateralnom susretu dogovorili da se problemi dviju nacionalnih zajednica rješavaju recipročno, a jedno od prvih rješenja koje će primijeniti Srbija bit će uvođenje lektorata na hrvatskom jeziku, što bi trebao biti prvi korak ka osnivanju katedre za hrvatski jezik na nekom od sveučilišta u Srbiji. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nino Raspudić: Amsterdamska u sjeni ‘Ivo Lola koalicije’

Kako izgleda politička scena u Hrvatskoj na izmaku 2017.? Godinu koju smo započeli remakeom vlade HDZ-a i Mosta, završavamo “obraz koalicijom” HDZ-a i HNS-a, poduprtom manjincima i, na početku godine još uvijek SDP-ovim, Sauchom, koji je tijekom 2017. doživio čudesno političko prosvjetljenje i obraćenje, piše Nino Raspudić u kolumni za Večernji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vlada HNŽ: Još 2,5 milijuna maraka za obnovu škola

Na današnjoj 64. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije raspravila je Nacrt zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji te usvojila zaključak da resorno ministarstvo uradi potrebne tehničke ispravke kako bi se o njemu mogla izjasniti na sljedećoj sjednici.

Više...

15. prosinca blažene Drinske mučenice

Na mjestu gdje je podignuto spomen-obilježje Drinskim mučenicama, časnim sestrama koje su bile žrtve svirepog progona i ubijanja pripadnika srbijanskog četničkog pokreta Draže Mihailovića, planirana je izgradnja kapelice. Iako su predstavnici Vrhbosanske biskupije predali dokumentaciju kako bi osigurali odobrenje za gradnju, to se još nije dogodilo.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed