Subota, 16 Prosinac 2017

Eksperti za ISIL objavili studiju u kojoj su otkrili što čeka 'zapadni Balkan'

Od kraja 2012. do kraja 2017. godine oko tisuću osoba sa zapadnog Balkana, uključujući žene, djecu i starce, otišlo je na ratišta u Siriji i Iraku, ali malo je vjerojatno da bi u predstojećem razdoblju moglo doći do njihova masovnog povratka u hrvatsko susjedstvo.
Sažetak je to studije pod nazivom "Igra čekanja – procjena i odgovor na prijetnju povratka stranih boraca na Zapadni Balkan", što je zajednički potpisuje dvoje sarajevskih sigurnosnih eksperata i sveučilišnih profesora, dr. Vlado Azinović i dr. Edina Bećirević.

Više...

Hrvatska podržava napredak u reformskim procesima u BiH

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić i državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Zdravka Bušić predvodili su izaslanstva ministarstava na bilateralnim konzultacijama koje su održane danas u Sarajevu.

Više...

U godini na izmaku Parlament BiH nije usvojio ni jedan novi zakon!

Dok parlamenti normalno funkcionirajućih država godišnje usvoje na stotine zakona, u Bosni i Hercegovini uspijeh je, ukoliko se za godinu dana usvoji i jedan novi zakon. Parlamentarna skupština BiH u ovoj 2017., godini na izmaku, nažalost, nije uspjela postići ni taj minimum- nije usvojila ni jedan jedini novi zakon, piše Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Kreševu 300.000 KM, Ljubuškom i Širokom po 200.000 za sanaciju cesta

Federalna Vlada usvojila je program investiranja kapitalnog transfera JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo iz sredstava od GSM licencije utvrđenoga izmjenom i dopunom proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu prometa i veza u iznosu od 4,496.183 KM. Taj kapitalni transfer utvrđen je u izmjenama i dopunama proračuna FBiH za 2017. godinu. 

Više...

Bosić: Čović Dodika koristi kao ovna da razvali daytonsku BiH i poveća šansu za treći entitet

Da je Inzko uložio trećinu truda za borbu protiv korupcije, kao što je Wigemark uložio da se usvoje akcize, mislim da bi bili u drugačijoj situaciji, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, ističući da je problem nefunkcionisanja pravne države jedan od ključnih problema u Bosni i Hercegovini, te da se to stanje mora mijenjati.

Više...

Krupne ribe tzv. Armije RBiH bit će optužene u Hrvatskoj!?

Nakon što su članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, državljani RH i BiH, početkom ožujka ove godine Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) predale prijavu protiv nekadašnjih 16 istaknutih, visokih časnika tzv Armije RBiH zbog ratnih zločina nad Hrvatima u BiH, a Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) početkom listopada zatražio od institucija vlasti u BiH provjeru adresa prijavljenih, iz izvora bliskih istrazi mostarski Dnevni list doznaje da uskoro slijedi i podizanje optužnica. Prijava DORH-u uslijedila je nakon što, kako je tada pojašnjeno, Tužiteljstvo BiH nije podizalo tužbe za zločine nad Hrvatima u BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed