Ponedjeljak, 25 Prosinac 2017

Tudor umjesto Sušića na klupi Alanyaspora?

Nakon serije loših rezultata bosansko-hercegovački stručnjak Safet Sušić dobio je otkaz na kupi turskog nogometnog prvoligaša Alanyaspora, a tamošnji mediji navode da je najveći konkurent za njegovo mjesto hrvatski trener Igor Tudor.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Prognanom Isusu

Isuse moj...
Noćas slavimo tvoj dolazak na ovaj svijet. Tvoj rođendan je. 
Mnogi ne slave. U domovima se doduše kuhaju jela i peku kolači. Grad je okićen raznim ukrasima. Borovi su postavljeni, svjetlucaju u šarenim bojama. Ljudi darivaju jedni druge poklonima. Čestitke preko tv ekrana i iz izloga ne spominju Tvoje ime. Čestitaju se blagdani. Ali ne spominje se ime Tvoje, Tvoj dolazak među nas. Ignoriran si. Prognan. Neželjen. Kao i onda kad si se rodio. Vrata se zatvaraju Tebi. Za druge ima mjesta, za Tebe ga nema.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Božić je dokaz da nas Bog voli!

Bog je više puta i na više načina govorio ocima po prorocima, a onda je jednog dana odlučio progovoriti po svome Sinu Isusu Kristu. To je njegova konačna i najsnažnija riječ koju je Bog mogao izgovoriti. Isus Krist je svojom osobnošću nama otkrio Boga. Nevidljivi Bog postao je vidljiv u Isusu Kristu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Tradicija paljenja Božićnih svijeća

Starosjedioci znaju pričati kako u vrijeme Božića postoji velik broj tradicija i običaja. Jedan od poznatijih je i onaj,kada se za vrijeme božićnog ručka pale tri božićne svijeće koje simboliziraju Oca, Sina i Duha Svetoga.

Više...

Kardinal Puljić predvodio svečanu Euharistiju na Božić u sarajevskoj katedrali

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova – Božić, 25. prosinca 2017. svečano Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom, a koncelebriralo je 11 svećenika. Između ostalih, sudjelovao je veliki broj redovnica raznih družbi.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed