Nedjelja, 03 Prosinac 2017

Vaš liječnik će vas primiti, ali nakratko

Za polovinu svjetske populacije konzultacije s liječnikom primarne zdravstvene zaštite traju manje od pet minuta. Konzultacije prosječno traju od 48 sekundi - u Bangladešu do 22,5 minute u Švedskoj. U Sjedinjenim Državama kontrola i razgovor s liječnikom prosječno traju oko 20 minuta, pokazalo je britansko istraživanje.

Više...

Iza nasmijane vanjštine skriva teške traume: život omiljene domaće glumice obilježen je brojnim tragedijama, a prebrodila je i neugodnu bolest

Slavica Knežević uvijek je bila jedno od onih lica koja samom svojom pojavom donose toplinu, a kao lik u nekim od najpopularnijih serija domaće produkcije uveseljavala je brojna kućanstva. Još iz djetinjstva pamtimo njen glas iz 'Letećih medvjedića', a ni njene uloge u 'Smogovcima' i 'Bibinom svijetu' nisu ništa manje omiljene.

Više...

Umjetnici dragovoljci Domovinskog rata: Ogorčeni smo presudama u Haagu; lažno svjedočenje na sudu po zakonu se mora sankcionirati”

Iz Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca Domovinskoga rata u nedjelju su izvijestili kako su hrvatski umjetnici koji su sudjelovali u Domovinskom ratu u sklopu Satnije hrvatskih umjetnika ogorčeni presudama hrvatskim vojnim i političkim zapovjednicima iz Herceg-Bosne na Žalbenom sudu MKSJ u Haagu te zahtijevaju da kazneno odgovaraju svi iz Hrvatske koji su lažnim svjedočenjima pridonijeli takvom raspletu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed