Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017

Imoćani u strahu za svoj prirodni fenomen: što se to događa, vodostaj Crvenog jezera nikad nije bio niži?!

Imoćani su zabrinuti, štoviše čak i prestrašeni. Razlog je zanimljiv – nikada do sada nije zabilježen niži vodostaj u Crvenom jezeru, a za nekoliko dana navršit će se i tri mjeseca otkako je presušilo Modro jezero. I to se ne pamti! U nedjelju kada su izvršena precizna mjerenja, dubina vodenog stupa u Crvenom jezeru bila je 232 metra, čak za dva metra niža od dosadašnjega najnižega zabilježenog u prosincu 2012. godine, te za čak 85 metara niža od poznatog maksimuma iz 2013. godine, kada je izmjereno 311 metara.

Više...

Šef zloglasne 
7. muslimanske brigade na presudi “šestorki”

‘Zanimljivo’ se društvo iskupilo na galeriji Haaškoga tribunala prigodom izricanja presude šestorici bivših dužnosnika Herceg Bosne, a među njima je i bio i Šerif Patković, kojega Hrvati sumnjiče za ratne zločine kao zapovjednika zloglasne 7. Muslimanske brigade koja je počinila više monstruoznih zločina za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata, piše Večernji list.

Više...

Republika Srpska preko Interpola traži deset pripadnika HVO-a! Otkrivamo za koje ratne zločine ih se tereti i što mogu očekivati nakon izdavanja međunarodne tjeralice

U slučaju da se aktualne najave Hrvatskog generalskog zbora o podizanju optužnica u BiH protiv visokorangiranih ratnih zapovjednika HV-a i HVO-a pokažu točnima, možebitni osumnjičenici iz vojnog vrha Hrvatske i Herceg-Bosne pridružit će se popisu od deset bivših pripadnika HVO-a, čija se imena već nalaze na Interpolovim tjeralicama. Riječ je, među ostalima, oAnti Kurdiji i Jozi Brici, kojima se u Doboju u odsustvu sudi za privođenje, zatvaranje i maltretiranje srpskih civila 1992. u bosanskoj Posavini.

Više...

Vakulina tjedna prognoza: Najavio brojne promjene - od debelih minusa, obilne kiše i bure do snijega

I U UTORAK ujutro diljem kontinentalne Hrvatske računajte na minuse, srećom za mnoge, manje od ovih na početku tjedna, kakvih u mnogim mjestima nije bilo još od potkraj siječnja, a vozači u unutrašnjosti, bez garaže - i na struganje vjetrobranskih stakala. I na mjestimičnu poledicu, i to ne samo zbog niske temperature nego i zbog mjestimičnih slabih oborina koje će se smrzavati na podlozi, piše Zoran Vakula za HRT.

Više...

Mise zornice su hit u probuđenoj Hrvatskoj – dođite i vidite sami!

Hrvatska se duhovno budi i u to nema sumnje. Ranojutarnje mise zornice u Došašću postale su posljednjih godina pravi hit, a ove i godine crkve su prepune ljudi. Često su sve klupe već prije 6 sati ispunjene do posljednjeg mjesta, pa dio ljudi stoji od početka do kraja mise. Osobito je velik broj mladih, ali i onih vjernika koji su znali zaobilaziti crkvu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed