Subota, 09 Prosinac 2017

Veleslalom: Pinturault prekinuo Hirscherov niz, Filip Zubčić 29.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je na 29. mjestu veleslalomsku utrku za Svjetski kup, koja je u subotu održana u francuskom Val d'Isereu, gdje je pred domaćim navijačima slavio Alexis Pinturault stigavši do 20. pobjede u karijeri prekinuvši pobjednički niz Macela Hirschera u ovoj disciplini. 

  • Objavljeno u Šport
Više...

Super G: Iznenađujuća pobjeda Švicarke Jasmine Flury

Švicarska skijašica Jasmine Flury postala je iznenađujućom pobjednicom subotnjeg superveleslaloma za Svjetski kup voženog na stazi u Sankt Moritzu u vrlo promjenjivim vremenskim uvjetima, što je 24-godišnja domaća reprezentativka iskoristila na najbolji način i stigla do prve pobjede u karijeri.

  • Objavljeno u Šport
Više...

U sarajevskoj katedrali otvorena jubilarna Stadlerova godina

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, suzaštitnice Vrhbosanske nadbiskupije, 8. prosinca, svečanim euharistijskim slavljem koje je u sarajevskoj katedrali u zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom te uz koncelebraciju 21 svećenika, predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, otvorena je jubilarna godina nadbiskupa Josipa Stadlera o 100. obljetnici njegove smrti.

Više...

Stručnjaci objašnjavaju: Zašto je nužna reviziju rada Haaškog suda?

Reakcije na presudu Haaškog suda šestorici bh. Hrvata ne jenjavaju u Hrvatskoj, a djeluje se u dva smjera. Jedna razina su službeni potezi Vlade/Ministarstva pravosuđa i predsjednice RH, a druga razina su privatne inicijative poput one Ivice Relkovića o međunarodnoj reviziji rada Haaškog suda i svih njegovih presuda koju je iznio u tjedniku Globus, piše Večernji list.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed