Utorak, 15 Svi 2018

Jesmo li na pragu apokaliptičkih događaja?

Ezekiel, jedan od četvorice velikih starozavjetnih proroka, djelovao je u prvom dijelu šestog stoljeća prije Krista. Bio je vizionar slikovitog stila čije proročko poslanje započinje neobičnim viđenjem: „Pogledah, kad ono sa sjevera udario silan vihor, velik oblak, bukteći oganj obavijen sjajem; usred njega, usred ognja, nešto nalik na sjajnu kovinu. Usred toga nešto kao četiri bića, obličjem slična čovjeku; svako od njih s četiri obraza, u svakoga četiri krila... 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Zlatko Sudac: Isprazno kritizerstvo!

Naša Raspeta i Uskrsla Ljubav želi da budemo ljudi kriterija, da znamo prosuditi osobe, situacije, okruženja i događaje s nadnaravnim duhom i praktičnim smislom za život. Nije li Isus u tom kontekstu izrekao? „Budite lukavi kao zmije, a bezazleni kao golubovi". S tom sposobnošću kršćanske, mirne i objektivne prosudbe, obranit ćemo se od nas samih i od naših neprijatelja, prije svega neprijatelja naše duše, te tako usavršavati naše djelovanje i rad.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Razvoj govora kod djece

Čovjek počinje komunicirati čim se rodi, u prvim mjesecima bebe to čine plačem. Jezično-govorni razvoj se događa u etapama također od samoga rođenja.

Više...

Lijek nije roba

Lijek nije roba – istoimeni je naziv projekta koji je prije nekoliko godina, kada je u Hrvatskoj bila kampanja liberalizacije distribucije lijekova na nezdravstveni dio maloprodaja, zaživio i išao u smjeru edukacije javnosti i pacijenata o tome koliko je važno da izdavanje lijekova bude pod kontrolom zdravstvenih radnika.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed