Subota, 19 Svi 2018

Velečasni Zlatko Sudac: Zvijezde se vide samo noću!

Svi smo mi sinovi i kćeri svoje epohe koja živi stanovitu profanizaciju Radosti u našoj civilizaciji. Pojam Radosti svima lako "sklizne" prema pojmu neke vrste ugode, ali tko kaže Radost ne kaže ugoda. Radost nije ugoda, nije ni izostanak napora, nije ni bogatstvo ni uspjeh, a nije ni odsustvo problema. Radost je mnogo dublja stvar, netko može biti u Radosti a istodobno biti teško bolestan, ili imati raznih problema koje mora riješiti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vatikan objavio dokument protiv grabeži u svijetu financija

Suočeni s razmjerima i snagom današnjih gospodarskih i financijskih sustava, možda ćemo biti u iskušenju da se predamo cinizmu i da mislimo kako svojim siromašnim silama možemo učiniti vrlo malo. U stvarnosti, svatko od nas može puno učiniti, pogotovo ako ne djeluje sam, kaže se u dokumentu Kongregacije za nauk vjere i Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja "Oeconomicae et pecuniariae quaestiones. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Treba li Mektić odgovarati zbog kršenja odluka Vijeća ministara BiH?

Posljednja događanja vezana za migrantsku krizu u BiH pokazala su nespremnost nadležnih da se odgovorno suprotstave ovom problemu ali su također demaskirale i pokazale stvarne politike koje se vode u BiH. Potvrđen je paralelni neustavni i nezakoniti način donošenja odluka, korištenja institucija i ovlasti s posljedicom narušavanja mira, reda i ukupnog sigurnosnog stanja.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed