Petak, 13 Srpanj 2018

Krali automobile u Hercegovini, Sarajevu i Tuzli

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koju je državno tužiteljstvo 8. lipnja podiglo protiv Danila Cicovića i još 26 automafijaša tzv. sarajevske i sokolačke grupe te klana iz Istočnog Sarajeva, kojima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milijun KM.

Više...

Sarajevo: HKD Napredak u znaku Vatrenih

U očekivanju povijesne finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Moskvi u nedjelju 15. srpnja 2018., Hrvatsko kulturno društvo Napredak u znak potpore Vatrenima ukrasilo je prostorije Središnjice u Ulici Maršala Tita u Sarajevu.

Više...

Biskup Komarica: Katolici u BiH su pred potpunim iskorjenjivanjem

Banjalučki biskup Franjo Komarica upozorio je danas kako katolicima u Bosni i Hercegovini, a posebice u njezinom dijelu koji pripada Republici Srpskoj, prijeti potpuno iskorjenjivanje i sudbina poput one iz razdoblja Otomanskog carstva, okrivivši za to ne samo one koji su organizirali progone i prisilna preseljenja stanovništva, nego kao sukrivce označivši i izabrane hrvatske dužnosnike u tijelima vlasti.

Više...

Nihad Bojadžić osuđen na 10 godina zatvora za zločine u Jablanici

Apelacijsko vijeće Suda BiH osudilo je bivšeg zamjenika zapovjednika odreda "Zulfikar" Armije BiH Nihada Bojadžića na ukupno deset godina zatvora za zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima hrvatske nacionalnosti u Jablanici. Bojadžić je proglašen krivim da je s drugim vojnikom Armije BiH počinio silovanje 1993. godine i za to mu je izrečena kazna zatvora od šest godina, piše BIRN

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed