Srijeda, 18 Srpanj 2018

Fra Mario Knezović obranio doktorsku disertaciju

Fra Mario Knezović, član Hercegovačke franjevačke provincije, uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom: „Analiza i uloga komunikacijskih kanala u evangelizacijskome djelovanju Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini“. Rad je nastao pod mentorstvom prof. dr. sc. Danijela Labaša, Hrvatski studijI Sveučilišta u Zagrebu. Obrana je održana na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru u subotu 14. srpnja. 

Više...

U BiH prijavljen 8.081 migrant, većina iskazala namjeru za azil

Službi za poslove sa strancima prijavljen je 8.081 nezakoniti migranat u BiH od 1. siječnja do 5. srpnja, a namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazalo je 7.424 osoba, dok je njih 686 podnijelo taj zahtjev, navedeno je u informaciji o stanju u oblasti migracija koja će biti razmatrana na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH.

Više...

Aluminij: Mora se na vrijeme spriječiti uvođenje europskih kvota i carina na metal iz BiH

Opravdani nemir u BiH uzrokovala je potpora zemalja Europske unije prijedlogu mjera Europskoga povjerenstva za ograničavanjem uvoza čelika iz država izvan EU-a, što je jednim od odgovora Unije na carine koje su uvele Sjedinjene Američke Države. Naime, predloženo je da, s ciljem sprječavanja uvoza viška čelika koji će zasigurno biti stvoren na tržištu nakon rasta američkih carina, EU uvede kvote za uvoz čelika iz zemalja koje nisu članicama Unije, te da cjelokupan uvoz izvan tih kvota bude predmetom carinjenja u iznosu od 25 posto, što bi bilo strahovitim udarom na poslovanje pogođenih tvrtki.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed