Nedjelja, 22 Srpanj 2018

Zmijavci: 'Bugojanska grupa' nije zaboravljena

Jučer je u Zmijavcima odana dužna počast skupini Feniks ili Bugojanska skupina koji su se u ljeto 1972 godine uputili iz daleke Australije da sruše veliko srpski jaram i komunističku partiju s Hrvatskoga naroda i ponovno uspostave Hrvatsku državu. Bili su to danas slobodno možemo reći prvi Hrvatski branitelji i prethodnica branitelja u obrambenom domovinskome ratu.

Više...

Političkom zrelošću Hrvati su očitali lekciju politički nezrelim Bošnjacima

Poput djece koja se više ne žele igrati jer im se ne sviđaju pravila, bošnjački izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH napustili su ovotjednu izvanrednu sjednicu ovog doma sazvanu upravo na njihov zahtjev. Privođenjem kraju procesa donošenja Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu Federacije BiH, koji su kreirale bošnjačke stranke SDA, SDP, SBB i DF, zajedno s izaslanikom Naše stranke Predragom Kojovićem, plan je bio osigurati mogućnost brojnijim Bošnjacima da drugima biraju predstavnike u vlasti, piše Večernji list BiH.

Više...

Tajna veza između mace ustaše i gena kamenih

Od sličica kojih se još sjećam iz osnovne škole, dvije se tiču pjesme i pjevanja. Prvi razred. Proslava Dana Republike u našoj maloj seoskoj školi. Naš stari učitelj, pred mirovinom, svirao je harmoniku, a mi smo razdragano pjevali "Pokraj peći maca prela, do nje dobra djeca sjela…" i "Ima jedna kućica draga srcu mom, ta kućica pod lipom dragi je moj dom…"

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed